Vierailut Rykkerissä

 

 

 

Tule kokemaan historian havinaa ja tulevaisuuden tuulia 

 

RYKKERI – aidosti suomalaista kankaanpainantaa Forssassa

Kankaanpainon juuret Jylhät punatiilirakennukset henkivät 1840-50-luvun arkkitehtuuria. Tänne upeaan miljööseen saapui Suomen ensimmäinen kankaanpainokone vuonna 1861. Me olemme painaneet kangasta Rykkerissä vuodesta 2009 alkaen. Forssassa on siis painettu kangasta katkeamattomasti jo yli 160 vuotta. 

Meillä pääsee mielenkiintoiselle aikamatkalle1960-70-luvun taitteeseen, jolloin käsiteollinen laakapaino eli vahvaa tekstiiliteollisuuden aikakautta Suomessa. Tekniikka mahdollistaa mm. isojen kuosipintojen painamisen.

Rykkerissä painetaan kangasta Suomen ainoalla käytössä olevalla käsiteollisella laakapainolaitteistolla (silkkipaino/seripaino/filmipaino). Kangasta painetaan omaan Rykkeri-mallistoon sekä monenlaisille asiakkaille. Tarjoamme asiakkaille myös kokonaisuuksia suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen asti.

Perinteinen painotekniikka antaa meille vahvan arvopohjan käsityötaidon ylläpitämiseen. Teemme työtämme suurella sydämellä, ammattitaidolla ja suomalaista kulttuuria kunnioittaen turvaten samalla suomalaista käsityötaidon tulevaisuutta.

Kankaanpaino 
Me painamme kangasta omaan Rykkeri-mallistoon sekä asiakkaille heidän omilla kuoseillaan.

Oman mallistomme Rykkerituote tunnetaan omaperäisistä kuoseistaan ja rohkeista väriyhdistelmistään. Mallistoomme kuuluu naisten ja miesten vaatteita, asusteita sekä kankaita sisustukseen ja vaatetukseen.

Kauppakulma
Rykkerin Kauppakulmasta löytyvät Rykkeri-malliston tuotteet sekä kankaita pukeutumiseen ja sisustukseen. Kankaita voi ostaa rullalta metritavarana tai tehdä ihania löytöjä penkolaatikosta. Kauppakulman valikoimassa on esillä myös usean paikallisen käsityöläisen laadukkaita tuotteita.

Kulttuurinen kestävä kehitys 
Meille erityisen tärkeää on kulttuurinen kestävä kehitys, paikallisen kulttuurihistorian säilyttäminen ja elävöittäminen sekä tiedon välittäminen vierailijoille ja alan opiskelijoille. Uutta luoden ja vanhaa kunnioittaen annamme Rykkerille arvopohjan, josta rakennamme tulevaisuuttamme.

Räätälöimme asiakkaan tarpeiden mukaan erilaisia vierailuja 
Perusvierailu meille sisältää tietoa kankaanpainannan historiasta, yritysesittelyn ja kankaanpainantanäytöksen. Vierailun hinta on 12 €/henkilö.
Räätälöimme ryhmille myös kokonaisuuksia, joihin sisältyy kankaanpainannan kokeilua. Näistä laskemme hinnan erikseen. 

Ota rohkeasti yhteyttä info@rykkeri.fi


Muita kohteita

Puhtoinen
Kauppakulman vierestä Puhtoisesta löytyvät mm. ekologiset kodinpuhdistustuotteet ja luonnonkosmetiikkaa.

Hyvinvointi Hotelli Luppo
Yöpymispalveluja tarjoava Hyvinvointi Hotelli Luppo on pieni, rauhallinen ja persoonallinen hyvinvointihotelli historiallisessa, 160-vuotta vanhassa, kauniisti uudistetussa Forssa yhtiöitten viimeistämöhallissa. Luppo sijaitsee vireisessä rakennuksessa.
Kysy pakettitarjousta Rykkeristä info@rykkeri.fi

Forssan Museo

Tervetuloa Kirjavan Kankaan Kaupunkiin! 
Museo kertoo kuinka Forssan kehräämöstä sai alkunsa tehdaskylä, josta kasvoi kauppala ja myöhemmin kankaiden ja betonin kaupunki. 

Kuosikeskus
Forssan museon uusi museokohde, Kuosikeskus Forssan historiallisella kehräämöalueella, avautui pysyvästi 30.4.2022.  
Kuosikeskus on museon painotekstiilikokoelman koti. Saman katon alla toimii pysyväisnäyttely, museokauppa sekä
tekstiilikokoelman tutkimus- ja säilytystila. 

https://www.forssanmuseo.fi


Suunnitellaan yhdessä mukava ja elämyksellinen käynti.