Me ja Rykkeri

Toiminta

Kaiken toiminnan lähtökohtana on rakkaus ja intohimo kankaanpainantaan. Meille erityisen tärkeää on myös kulttuurinen kestävä kehitys ja paikallisen kulttuurihistorian säilyttäminen, elävöittäminen sekä tiedon jakaminen. Tämä puskee meitä sisukkaasti eteenpäin.

Toimintamme on alkanut jo vuonna 2009. Aluksi painoimme kangasta lähinnä asiakkaille ja teimme samalla pienimuotoisemmin omia projekteja. Toimintamme on kasvanut ja muuttunut hiljaksiin, Hämeessä kun ollaan niin ei hötkyillä.

Rykkeri

Rykkeri on meidän tuotemerkkimme, mutta kutsumme myös toimitilaamme Rykkeriksi. Rykkeri sana juontaa juurensa ruotsinkieliseen termiin, trycka tyg, mikä tarkoittaa kankaan painamista. Kankaanpainajaa, painokoneenhoitajaa kutsuttiin rykkäriksi ja kankaanpainaminen oli rykkäämistä. Tästä on muodostunut meille niin tärkeä sana, Rykkeri.

Rykkerimallisto

Omaa Rykkerimallistoa olemme valmistaneet vuodesta 2013 alkaen. Ensimmäinen malliston tuote oli Vituke eli Pillunpäre siis entisajan pyllynalunen saunaan erityisesti naisille. Kaveriksi Vituke sai vielä Jormakkeen ja Pyllykeen. Tähän kansanperinteen sarjaan on tullut vielä paskatikut ja vanhan ämmän perseenpyyhin. Käy katsomassa alla olevat linkit.

Vaatemalliston ensimmäistä tunikamekkoa olemme valmistaneet vuodesta 2014 alkaen ja valmistamme edelleen. Meille on ollut tärkeää alusta asti, että vaatteet suunnitellaan ajattomiksi ja aikaa kestäviksi. Meillä ei ole sesonkeja eikä alennusmyyntejä. Mallistoa täydennetään kesä – ja talviuutuuksilla. Valmistamme vaatteita pieninä sarjoina ja yksittäisinä kappaleina.

Toimintamme lyhyesti

Toimintamme koostuu useasta eri kokonaisuudesta. 

Suunnittelemme;  kokonaisuuksia suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen asti ja omaa mallistoa

Painamme;  asiakkaille heidän omia kuosejaan ja omaa mallistoa

Valmistamme;  tuotteita asiakkaille ja omaan mallistoon

Toimimme;  matkailu- ja vierailukohteena, eri asteisten opiskelijoiden työssäoppimispaikkana

Järjestämme;  kurssitoimintaa

Teemme yhteistyötä; monien eri tahojen kanssa, erityisesti oppilaitosten ja päiväkotien kanssa

Meidän tiimi

Tiimimme koostuu neljästä sopivasti erilaisesta naisesta. Täydennämme toisiamme kukin omilla vahvuuksillamme. Yksin emme pärjää, mutta yhdessä muodostamme rautaisen ja ammattitaitoisen tiimin.

Naisnelikoltamme löytyy vahva ja monipuolinen tekstiilialan koulutus ja osaaminen. 

Teemme työtämme ilolla, kiitollisuudella ja innolla uutta luoden.