Kankaanpainanta

Me Forssa Fabric oy:ssä painamme kangasta Suomen kankaanpainannan alkujuurilla jylhien punatiilirakennusten miljöössä. Suomen ensimmäinen kankaanpainokone tuli Forssaan jo vuonna 1861 eli kangasta on painettu täällä jo yli 160 vuotta yhtäjaksoisesti.

Painamme kangasta Suomen ainoalla käytössä olevalla käsiteollisella laakapainovälineistöllä. Tekniikkaa kutsutaan myös nimillä silkkipaino, seripaino tai filmipaino. Laakapainolaitteistomme on vuodelta 1968 ja me olemme painaneet kangasta välineistöllä vuodesta 2009 alkaen.

Tarjoamme asiakkaille kankaanpainantapalvelua perinteitä kunnioittaen. Pienkäsiteollinen kankaanpainantatekniikkamme mahdollistaa joustavasti myös pienempien painomäärien tilaamisen. Painotekniikka sopii hyvin yksi- ja kaksiväristen kuosien painamiseen. Kuosista riippuen painovärejä voi olla useampikin. Valokuvamaiset ja hyvin moniväriset kuosit ja pinnat eivät tekniikalle sovellu.

Painamme asiakkaille kangasta metritavarana tai yksittäisinä printteinä. Painattaa voi sekä sisustus- että vaatetuskankaita. Parhaiten painettaviksi kankaiksi sopivat erilaiset luonnonkuidut.  Kankaanpainannan asiakkaina meillä on taiteen-, muodin- ja sisutuksen ammattilaisia, suunnittelutoimistoja, yhdistyksiä jne.

Vahvuutemme ovat räätälöidyt kokonaispalvelut.  Suunnittelemme ja valmistamme asiakkaille erilaisia kokonaisuuksia aina suunnittelusta valmiiksi tuotteeksi asti. Pystymme myös tukemaan asiakasta tarvittaessa jo kuosisuunnittelun alkuvaiheesta lähtien. Laakapainotekniikalla on paljon etuja, mutta myöskin rajoitteita, ja tästä syystä meidän on hyvä päästä prosessiin mukaan heti suunnitteluvaiheessa. Suunnittelemme ja toteutamme yrityksille myös persoonallisia liikelahjoja.

 

Teknistä tietoa 

Painoväreinä käytämme pigmenttivärejä, jotka lisäämme sopivaan painopohja-aineeseen. Pigmenttiväri jää painettaessa kankaan pintaan ja sillä on hyvä UV-valonkesto. Pigmenttivärit ovat myös ekologisia, koska värihukkaa ei synny. Väri kiinnitetään kankaaseen kuumamankeloimalla tai erillisellä kiinnitysaineella. Käytössämme on myös ilmakuivatteisia värejä.

Painopöytämme pituus on 20 metriä eli kangasta voidaan painaa enintään 19 metrin erissä. Painettavan kankaan leveys voi olla enintään 160 cm ja kuosin leveys 150 cm. Kuosin maksimikorkeus voi olla enintään 110 cm.

Perinteinen painotekniikka antaa meille vahvan arvopohjan käsityötaidon ylläpitämiseen. Teemme työtämme suurella sydämellä, ammattitaidolla ja kulttuurista kestävää kehitystä edistäen turvaten samalla suomalaisen käsityötaidon tulevaisuutta.

Lisätietoja ja hintoja voi kysellä info@rykkeri.fi 

 

Rakkaudesta ja intohimosta kankaanpainantaan